Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Márkafelépítés:

Történet

A Nokia név ma már mindenki előtt ismert, de hogy a vállalat honnan indult, talán kevesen tudják. A Fredrik Idestam által 1865-ben létesített fűrészmalommal kezdődött a Nokia története. A már évtizedek óta vezető szerepet betöltő finn cég mögött papírgyárak, elektronikai üzemek, kábel- és gumiabroncsgyárak, energiaszolgáltatók is álltak, a céget Skandinávia-szerte a legnagyobbak között jegyezték. A nyolcvanas években a Nokia számos ágazatra terjesztette ki tevékenységét, a vállalat a kilencvenes évek elején hozta meg azt a stratégiai döntést, hogy tevékenységi körét szűkíti és erőforrásait a mobil távközlésre összpontosítja.

A döntés bölcsnek bizonyult, és a Nokia napjainkban mind a mobiltelefonok, mind a kommunikációs hálózatok vezető szállítója, már 150 országban van jelen, és termékeit több mint 400 millióan használják. A nyolcvanas években a Nokia papírt, számítógépet, gumicsizmát és televíziókészüléket egyaránt gyártott. A cég életében döntő fontosságú stratégiai változás 1991-ben született meg. Ekkor határoztak arról, hogy a vállalat kifejezetten a mobiltelefonok gyártására és a telekommunikációs hálózatok kiépítésére összpontosítja tevékenységét, és termékeit világszerte Nokia márkanévvel adja el.

A termék

A fejlett piacokon a mobilkommunikációs eszközök használatában már most egyre nagyobb szerepet kap az információ, a szórakoztatás és a mobil multimédia, míg a fejlődő országokban folytatódik a növekedés a vezetéknélküli piacon. A Nokia úgy járul hozzá ehhez a fejlődéshez, hogy szélesíti a fogyasztóknak nyújtott kínálatát a mobil kiegészítők, szolgáltatások és számos új terméksor terén, beleértve a mobil képkezelő, játék, zene, média és üzleti eszközöket. Ma már elmondhatjuk, hogy egy Nokia készülék egyre több olyan használati tárgyat helyettesít, melyeket általában magunknál hordunk: az órát, a naptárt, a számológépet, sőt még a pénztárcát is! Emellett sok olyan dolgot is tartalmazhat, melyek általában nincsenek kéznél, mint a rádió, a videokamera, az internetböngésző és az interaktív játékgép. A Nokia a képkezelő készülékek gazdagodó portfóliója, valamint a mobil képkezelési üzleti rendszer globális elfogadtatása révén tovább terjeszkedik a hangkommunikációtól a vizuális kommunikáció irányába, így a mobil multimédia az egyik leghangsúlyosabb bővülési terület lett.

A közelmúltban megjelent kiváló minőségű objektívvel, négyszeres digitális zoommal rendelkező Nokia 7610 a vállalat első megapixeles (1152x864) képkezelő készüléke. A multimédiás mobil kiegészítők egyszerűbbé, színesebbé, élvezetesebbé teszik a mindennapi kommunikációt: a Nokia képtároló album 20 GB tárolókapacitású winchesterén digitális képek, videofelvételek és üzenetek raktározhatók, amelyek távirányító segítségével a tévéképernyőn megtekinthetők és szerkeszthetők. A szintén távirányítóval ellátott SU-5 Nokia képnéző otthon és a munkahelyen is használható képek megtekintésére és megosztására a tévé képernyőjén vagy videokivetítőn.

A multimédia egy másik kulcsfontosságú szelete a Nokia számára a játék. Az első mobiltelefonon játszható játék (Snake) a Nokia nevéhez fűződik, mára a Nokia már külön termékcsaládot alkotott a játszani vágyók számára. A tavaly bevezetett vállalat első mobil játékgépe, mely olyan innovatív, vezeték nélküli és több játékos által egyidejűleg közvetlenül és hálózatban használható platform, mely élményekben gazdag interaktív játékélményt tesz lehetővé. Az N-Gage a legfrissebb, minőségi játékok lejátszásának új módját kínálja azzal, hogy a több, egy térben elhelyezkedő játékost Bluetooth vezeték nélküli technológia segítségével, a nem egy helyen játszókat pedig mobilhálózaton keresztül kapcsolja össze.

Link

www.nokia.hu

 
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta