Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Márkafelépítés:

Music Television

 

A New York-i székhelyű zenei tévéhálózat 1981-ben kezdte meg adását az USA területén.  Eredeti programja szerint - amellyel elsősorban a fiatal nézőket célozta meg - zenei videoklipeket sugároz a legkülönbözőbb műfajokban. Az első bemutatott klip a The Buggles Video Killed the Radio Star című dalához készült. Az MTV elindulása forradalmasította a szórakoztatóipart, szlogenjei közismertek, [műsorvezető]?i stílusirányzatok képviselői lettek. Szerethetőbbé, fogyaszthatóbbá, eladhatóbbá tették a zenei termékeket és információkat a fiatalok számára. A kilencvenes években az MTV a zenei klipeken kívül információs műsorokat és szórakoztató sorozatokat is felvett a műsorára - ilyen volt pl. az MTV Live és a Total Request, amelyek 1998-ban egy programként folytatták tovább sikertörténetüket. A nyolcvanas években született meg az MTV Unplugged gondolata is, amelyben a televíziós csatorna saját színpadán az aktuális popsztárok erősítés nélküli, családias hangulatú koncerteket adnak. Az MTV tette népszerűvé a valóságshow műfaját is a The Real World című sorozattal.

 

1984-ben rendezték meg először az azóta szakmai etalonná vált MTV Music Awards-ot, amely 1992-ben filmes kategóriával bővült.

 Kapcsolódó információk:

 

Az MTV-t indulása óta sok kritikát és ugyanennyi támogató nyilatkozatot is kapott, amiért olyan nagy hatása van a tinédzserek világképére és erkölcsi érzékére - ezt a csatorna idejekorán felismerve olyan kampányokba kezdett, amelyeken keresztül próbálja a fiatalokkal elfogadtatni, sőt megszerettetni a másságot, a sokszínűséget.

 

Ma már az MTV-nek (az Egyesült Államokban) számos testvércsatornája működik. Az első leányvállalat a VH1 és a CMT (country zenei tematikus csatorna) volt. Az MTV2 teljes műsoridőben csak zenei klipeket játszott, és csak mostanában rukkolt elő más programokkal. Az MTV Hits és az MTV Jams műsora szintén puszta klipfolyam. A legutóbbi vállalkozások az egyetemistáknak és főiskolásoknak szóló mtvU, és a nagy felbontású képet szolgáltató MHD (Music: High Definition).

 

Az MTV jelenleg a következő országokban (és országcsoportokban) rendelkezik saját adással: Kanada, Egyesült Királyság és Írország, Spanyolország, Ausztria, Franciaország, Németország, Európa, Portugália, Adria, Dánia, Finnország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Litvánia, Lettország, Észtország, Svédország, Ázsia, Japán, Kína, Korea, Fülöp-szigetek, Tajvan/Hong Kong, Törökország, Pakisztán, India, Latin-Amerika, Puerto Rico, Brazília, Ausztrália, Új-Zéland, Oroszország, Ukrajna, Afrika (MTV Base).

 

Magyarországon az MTV Europe továbbítása a 1980-as évek végén indult el és szabadon vehető volt a csatorna 1995. július 1-jei kódolásáig. Innentől kezdve csak TV kártyával volt elérhető a program, elsősorban a kábelhálózatok számára. Az analóg kódolást felváltotta a digitális, majd a szolgáltatók elterjedésével egyre szélesebb körben terjedt el a csatorna.

2007. október 1-jén reggel 6 órakor elindult a Music Television magyar nyelvű adása.

 

Link

http://www.mtv.com

http://www.mtv.co.hu

 

 

 
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta