Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

ÖRT - Önszabályozó Reklám Testület

 

Az ÖRT eddigi tízéves működésének eredményeképpen a reklámipar tagjai – megrendelők, reklámügynökségek és médiumok – megismerték és elfogadták az ÖRT tevékenységét, az egyre erősödő szervezet komoly tekintélyt vívott ki magának a kommunikációs iparban és a törvényalkotók valamint főhatóságok körében is.


Az elmúlt években a reklámot sújtó korlátozó rendelkezések sora rámutat a reklámipar egységes kommunikációjának, valamint az erős és hiteles önszabályozásnak a jelentőségére. E kommunikáció koordinálója az Önszabályozó Reklám Testület, tekintettel arra, hogy a reklámipar többek között azért hozta létre ezt a szervezetet, hogy az önszabályozás és törvényi szabályozás megfelelő összhangjának kialakítását és fenntartását biztosítsa.
A reklámot érintő törvények vitája során a reklám önszabályozás ereje komoly érvet jelent, és ez további feladatokat ró az Önszabályozó Reklám Testületre. Nemcsak a szakmai, hanem a fogyasztói, média és kormányzati elvárások is megerősödtek az önszabályozás iránt, amelynek a Testület további erősödésével tudunk megfelelni.


Az Önszabályozó Reklám Testület az elért eredményei alapján, annak elismeréseként 2000-ben az Európai Önszabályozó Szervezetek Egyesületének (EASA – European Advertising Standards Alliance) teljes jogú tagjává választották. Nemzetközi kapcsolataink révén megismerjük az európai önszabályozás gyakorlatát, és a tapasztalatokat közvetítjük a hazai reklámipar számára (gyermekek szerepeltetése, nők - méltóságuknak megfelelő - szerepeltetése a reklámokban stb.). A hazai és nemzetközi tendenciák újabb veszélyeket és érzékeny területek felmerülését jelzik.


Az ÖRT tagság gyakorlati és napi előnye, hogy az Etikai Ad-hoc Bizottság szakértői véleményével segíteni tud a reklámkészítés mindennapi gyakorlatában felmerülő kérdések megválaszolásában. Az elmúlt évben tagvállalataink közel 400 esetben fordultak az Önszabályozó Reklám Testülethez, hogy még a reklám megjelenése előtt kikérjék az ÖRT véleményét.
Az ÖRT eredményesen képes közvetíteni a versenytársak közötti esetleges konfliktusok esetén is, ekként szakmán belül rendezve a vitás ügyeket.

Elérhetőség:
Cím:1132 Budapest,
Borbély u. 5-7.
Tel.: 349-0000
Weboldal: ÖRT

 
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta