Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Professzionális, szervezett kommunikációra nem csupán piaci érdekeltséggel rendelkező, profitorientált [vállalatok]?nak van szüksége, hanem a non-profit szervezeteknek, civil szférának is. Ezek a szervezetek (alapítványok, egyesületek, köztestületek és közhasznú társaságok) a társadalom életében fontos szerepet töltenek be, így nagyon fontos számukra, hogy minél több információ jusson el róluk környezetükhöz, illetve a környezettől érkező visszacsatolás is kiemelt jelentőséggel bír ezen szervezetek számára.

 

A [non-profit szféra]? [PR]? tevékenysége nem különbözik a nyereségorientált vállalatok kommunikációjától, a különbség az eszközök felhasználásának módszereiben, illetve a hangsúlyok eltérőségében rejlik. Ez a [civil szervezetek]? azon sajátosságából fakad, hogy a működésükhöz szükséges költségeket saját maguknak, különböző támogatásokból, adományokból kell megteremteniük, ellentétben a [profitorientált szervezetek]?kel, melyek a piacon értékesített termékeikből, szolgáltatásaik értékesítéséből fedezik a működési költségüket.

 

A non-profit szférában is alapvető cél a [bizalomépítés]?. Azonban ez a cél e területen felértékelődik azáltal, hogy a bizalom pénzben, konkrétan adományban kifejezhető. Ezért eszközrendszerükben a kommunikáció egy speciális típusa, az úgynevezett [fundraising]? (pénzbeli támogatások megszerzését célzó kommunikáció) kiemelkedő jelentőséggel bír.


A szócikkhez társított címkék:
non-profit kommunikációPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta