Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az internetes (egyelőre főként world wide web) tartalmak megjelenítése erre alkalmas mobil eszközökön (pl. harmadik generációs mobiltelefon, PDA, hordozható számítógép megfelelő modem kártyával) és szélessávú továbbítási technológiák segítségével.

Mivel a www tartalmak többségét eredetileg számítógépes hálózatok munkaállomásainak kijelzőjén történő megjelenítésre tervezik, a technológia alkalmazói egyelőre kompatibilitási problémákkal küzdenek. A W3C Mobil Web Kezdeményezése arra törekszik, hogy ezeket a nehézségeket segítsen leküzdeni a legjobb megoldások (Best Practises) terjesztésével és az ún. mobileOK szoftver fejlesztésével, amely az adott tartalom mobil webes alkalmazhatóságát ellenőrzi.

 

Speciálisan mobil eszközökre tervezett tartalmakat kínál a WAP szolgáltatás, amely egy nyitott nemzetközi szabvány a vezeték nélküli kommunikáció alkalmazásai számára. A WAP böngésző a web böngésző minden alapvető szolgáltatásával rendelkezik, ám kifejezetten a mobiltelefonon korlátait figyelembe véve. A WAP site-ok ún. WML nyelven kerülnek szerkesztésre.

 

Az elterjedőben lévő HSDPA - az angol High-Speed Downlink Packet Access szakkifejezés rövidítése – nevű mobilinternet szolgáltatás valódi szélessávú mobilinternetezést tesz lehetővé. Folyamatos videóletöltést, nagy fájlok gyors elérését biztosító olyan harmadik generációs mobiltelefonos kommunikációs protokollról van szó, amely nagyobb teljesítményt és sebességet biztosít az ún. UMTS alapú hálózatok adatforgalma számára. A jelenleg elérhető adatátviteli sebességek: 1,8, 3,6, 7,2 és 14,4 Mbit/s – ebben a tekintetben további fejlődés várható. A következő szabvány az ún. Evolved HSPA lesz, amely már első megjelenési formájában 42 Mbit/s sebességet biztosít.

 

Kapcsolódó linkek:
http://www.w3.org/Mobile
http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_web
http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_Application_Protocol
http://en.wikipedia.org/wiki/Hsdpa
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta