Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A mobil TV az arra alkalmas mobil eszközökön (mobiltelefon, gps-készülékek, táblaszámítógépek) elérhető televíziós szolgáltatás.
 
A mobil eszközökön televíziózásnak több módja létezik:
- Mobiltelefonos szolgáltatók mobil TV szolgáltatásai, melyek az adott mobiltelefonos cég előfizetéseivel, technikai hátterével és lefedettségi körzetében vehetők igénybe.
Jelenleg Magyarországon két szolgáltató nyújt mobil TV elérést mobilinternet vagy WAP rendszeren, streaming technikával, miután a Telenor a Pannon által 2005-ben elindított, s akkor technológiai innovációnak számító szolgáltatását 2010 májusától gazdaságossági okok miatt kivezették a szolgáltató rendszeréből.

- Mobil eszközzel fogható földi sugárzású TV adások.
Azok a mobil eszközök, amelyikbe be van építve a TV tuner, vagy külön csatlakoztatható vevővel lehet ellátni őket, képesek a számukra optimalizált technológiával (Európában DVB-H, Digital Video Broadcasting - Handheld, vagy a kísérleti DVB-SH) sugárzott műsorok megjelenítésére. Jelenleg a világ több országában is tesztüzemben folyik a technológia elterjesztése, melynek segítségével az internet kihagyásával földi vagy satelit sugárzású adásokat lehet nézni akár interaktív szolgáltatásokkal kiegészítve mobiltelefonon, járművek fedélzeti számítógépén és egyéb hordozható eszközökön, mint a tablet PC-k, netbookok, notebookok.
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta