Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Céginformáció:

A ContextWeb a Datran Mediával történt összeolvadása után, 2011 szeptemberétől PulsePoint néven működik tovább.

 

Előzmény: a ContextWeb, Inc. New York-i központú, Chicagóban, San Franciscóban, Los Angelesben és Londonban irodát üzemeltető digitális média szolgáltatást nyújtó vállalat volt. 2000 májusában alapították, a cég ügyfélkörébe sorolja a [Fortune 500]? lista vállalatai - azaz az USA ötszáz legnagyobb árbevételű részvénytársaságának - nagy részét az autós szektortól a fogyasztói javakat előállító nagyvállalatokig. A ContextWeb a comScore szerint a 20 legnagyobb reklámbevételből fenntartott vállalkozás között szerepelt 2010-ben.

 

ContextWeb logoTevékenység:

A ContextWeb olyan valósidejű kontextuális (azaz tartalom-alapú) hirdetés-targetálási technológiát fejlesztett ki, amely kevesebb mint 20 ezredmásodperc alatt elemzi bármely weboldal tartalmát, és így teszi lehetővé a reklámozók számára, hogy hirdetéseikkel célzottan érjék el mind a nagy látogatottságú ("short-tail") online médiában, mind [long-tail]? website-okon a fogyasztóikat.

 

2004-ben a vállalat elindította ad exchange rendszerét (2010 őszéig ADSDAQ Ad Exchange néven, onnantól az egyértelműbb CONTEXTWEB Ad Exchange név alatt), amelyben valós idejű licitálásos módszerrel ([real-time bidding]? - RTB) történik a hirdetési felületek adás-vétele az online tartalomszolgáltatók és a hirdetők között. A vásárlói oldalon nem csak közvetlen hirdető cégek vagy médiaügynökségek találhatók, hanem több ad network is jelen van. Az automatizált funkciókat nyújtó, online kezelő-felületű platform szöveges hirdetések és [display hirdetések]? - JPG, GIF, PNG és flash bannerek - futtatását is lehetővé teszi. A rendszerben nem csak a hirdetők dönthetnek (állíthatják be), hogy mennyit akarnak fizetni egy [átkattintásért]? vagy ezer reklámmegjelenésért (CPM), hanem a kiadóknak, azaz [publisher]? oldalnak is lehetősége van meghatározni azt a fix árat ("AskPrice"), amiért a hirdetési felületét hajlandó értékesíteni. További addicionális szolgáltatás (2010-től) a médiaoldal felé az ún. "PerformancePrice" aukció: ha az AskPrice-t nem érik el, akkor a hirdetők (ez esetben jellemzően ad network-ök) versenyezhetnek, licitálhatnak a ContextWeb ad exchange rendszerében azért, hogy elérjék a publisher egyéb ad network-jéből (pl. Google AdSense) befolyó eCPM-árat. Ha ezen az áron sincs vevő, akkor a ContextWeb nem "foglalja le" a hirdetési helyet, hanem az online médium itt eladatlan inventory-ja a publisher beállított "back-up" ad network-jei vagy saját kreatívanyagai megjelenítése számára lesz elérhető.

 

2008-ban a cég elindítja a ContextWeb Agency Trading Desk-et. Ez médiavásárló ügynökségek számára nyújt szolgáltatást - hasonlóan a tőzsdei kereskedési rendszerekhez -, akik a jól teljesítő tartalomkategóriákban további inventory-t tudnak venni, a gyengébben teljesítő tartalmaknál pedig azonnal eladásra tudják kínálni a befoglalt és még nem kifuttatott inventory-jukat. A cég agency trading desk (ATD) megoldása nem csak a ContextWeb ad exchange rendszerében futó hirdetéseket, hanem a hirdető teljes kampányát képes követni.

 

2010 júniusában - egyidejűleg a PerformancePrice-szal - bevezetik a PubVantage.com-ot, amely összegyűjti a ContextWeb rendszerében jelenlévő ad network-öket (450 darab már az induláskor), és lehetővé teszi a publisher-ek számára, hogy keresgéljenek benne, osztályozzák, értékeljék a hirdetési hálózatokat, és kapcsolatba lépjenek velük a ContextWeb Ad Exchange-ben. Ezzel a vállalat egy olyan platformot hoz létre a médiaoldal felé, ahol a médiatulajdonos - pláne, ahol nincs erre apparátus - ösztönözve van arra, hogy ne külön megállapodásokat kössön ad network-ökkel, hanem a ContextWeben belül találja meg a számítását.

 

A ContextWeb 2011 márciusában publikált [white paper]? tanulmánya szerint - amely 18.000 online médiumon, 1000 kampányt vizsgált 2010 3. negyedévében - a long-tail tartalmakban történő hirdetések átlagosan 24 %-kal magasabb átkattintási arányt eredményeztek a short-tail médiában futó reklámokhoz képest. (A legnagyobb - 50 % - különbség az alkohol reklámoknál volt, a legalacsonyabb - 12 % - az autóshirdetésekben.) A tanulmánnyal a cég célja, hogy alátámassza üzleti modelljét, amelyben sokezer kis(ebb) online tartalomszolgáltató számára válik lehetővé, hogy csatlakozzanak a rendszeréhez, és így tegyenek szert hirdetési bevételre; miközben a ContextWeb - kvázi aggregátorként - nagy tételben, több mint 400 kategóriába rendezve, földrajzi célzást is lehetővé téve biztosítja a hirdetési felületeket a hirdetőknek.

 

2011 szeptemberében a ContextWeb egyesül a Datran Media nevű technológiai szolgáltató céggel, és új közös nevük PulsePoint lesz.Egyéb adatok:

A Quantcast mérése szerint a ContextWeb network-jében havi 240 millió nemzetközi és 500 ezernél több magyarországi unique user található 2011 elején.

 

Alapító és az ContextWeb Ad Exchange elnöke: Anand Subramanian. CEO (2010 márciusától váltva Subramaniant): Timothy L. Murray. A részvénytársaság tulajdonosai között vezető kockázati tőke befektető cégek vannak: Draper Fisher Jurvetson ("DFJ"), DFJ Gotham Ventures, DFJ New England, Updata Partners és Investor Growth Capital ("IGC").

 

Kapcsolódó hivatkozások:

ContextWeb website: www.contextweb.com

PulsePoint website: www.pulsepoint.com

ContextWeb blog: blog.contextweb.com

PulsePoint blog: www.pulsepoint.com/blog

ContextWeb Agency Trading Desk: www.agencytradingdesk.com (az egyesülés után nem üzemel külön oldalként)

PubVantage adnetwork-piac: www.pubvantage.com

Quantcast mérés ContextWeb Network.

LinkedIn Ad Exchange Traders csoport.

 

 

Forrás: Neo Interactive online marketing ügynökség.


A szócikkhez társított címkék:
ad exchange , adnetwork , agency trading desk , ATD , RTBPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta