Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Céginformáció:

A The Coca-Cola Company-t 1892-ben alapították az amerikai Georgia államban. 1899-ben Tennessee állambeli vállalkozók vásárolták meg az alapítótól a palackozási és forgalmazási jogokat, és ekkor kezdődött el a Coca-Cola amerikai terjeszkedése. A vállalat Robert Woodruff több mint hat évtizedes elnöksége alatt vált visszavonhatatlanul nemzetközivé, napjainkban körülbelül 200 országban van jelen.Tevékenység:

A Coca-Cola Company gyárt a világ 5 legnépszerűbb üdítőitalából négyet: Coca-Cola, Coca-Cola light, Sprite, Fanta. Magyarországon a cég legismertebb termékét, a Coca-Colát 1968-tól a Magyar Likőripari Vállalat gyártotta. A mai Coca-Cola Magyarország dunaharaszti palackozó üzeme Közép-Kelet-Európa legmodernebb üdítőital gyára. 1991-ben épült, és 55 ezer négyzetméternyi fedett területtel rendelkezik. A Coca-Cola rendszer magyarországi befeketésének értéke mára eléri a 300 millió amerikai dollárt, és ezzel az élelmiszeripar legnagyobb zöldmezős beruházása az országban.

 

Hazai forgalmazásban az említett márkákon túl még a következő termékek találhatóak meg: Naturaqua, Kinley, Lift, Powerade, Cappy, Cappy Ice Fruit, Nestea, Nestea Vitao, Burn, Cherry Coke, Coke Zero, Enviga.Egyéb adatok:

A Coca-Cola Magyarország reklámügynökségei 2008-ban a Publicis Magyarország, az Ogilvy & Mather és a [Leo Burnett]?, médiaügynöksége a Starcom, digitális ügynöksége a Neo Interactive, kutató ügynöksége a Garrison Group, PR-ügynöksége a Noguchi Porter Novelli. 2009-től a cég offline kreatívügynökségei a Leo Burnett és a McCann Erickson, az online ügynökségei pedig a Neo Interactive és a Carnation.

 

Kapcsolódó linkek:

 

Coca-Cola Magyarország: www.coca-cola.hu

Coca-Cola Company nemzetközi vállalati portál: www.coca-cola.com

Coca-Cola márkasite: www.coke.hu

Coke Club: www.cokeclub.hu

 

Márkasite-ok:


www.cokezero.hu

www.icandance.hu

www.fanta.hu

www.sprite.hu

 


 

Hazai ügynökségi oldalak:

www.publicis.hu

www.neo-interactive.hu

www.noguchi.hu

www.garrisongroup.hu

www.ogilvy.hu

www.leoburnett.hu

www.carnation.hu
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta