Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


User Generated Content, magyarul a felhasználó által létrehozott tartalom

 

Szokták még fogyasztó által létrehozott médiának (CGM) és [felhasználó]? által alkotott tartalomnak

(UCC) is nevezni.

 

Olyan különféle médiatartalmakat jelent, amelyet a végfelhasználók hoztak létre, nem pedig a hagyományos médiagyárosok, mint az írók, [publicistá]?k, újságírók, bejegyzett műsorszolgáltatók és produkciós vállalkozások.

 

A kifejezés 2005 során vált közkeletűvé, miután a webes megjelenítés és az "újmédiás" tartalomgyártási körökben elterjedt. A jelenség tükrözi a médiagyártás lehetőségeinek kiszélesedését, amely az elérhető és megfizethető új technológiák elterjedésének köszönhető.

Eszközei a videó, a blogírás, a [podcasting]?, a mobiltelefonnal történő fotózás és a wiki oldalak. Ezen kívül alkalmazza a nyílt forráskódú, ingyenes [szoftver]?eket.

 

A felhasználó által létrehozott tartalom gyakran csak a teljes website egy része. Az amazon.com-on például a tartalom nagy részét az adminisztráció állítja elő, de sok felhasználói értékelés, amely a rendszeres látogatóktól érkezik az eladásra szánt termékekkel kapcsolatban.

 

Az USG-t gyakran részben vagy teljes egészében monitorozza az adminisztráció, hogy elkerüljék a támadó tartalmat vagy nyelvezetet, a szerzői jogok megsértését, vagy egyszerűen csak meghatározzák, hogy az adott tartalom illik-e a site tematikájába.


Forrás: http://en.wikipedia.org

Jogi tudnivalók: http://www.out-law.com/page-7807

 

 
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta