Bezár [x]
Már 2520 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: szlogen
Verzió: 4  
Változtatta: ppetra
Változtatás dátuma: 2017-08-22 09:04:22
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A szlogen a hirdetés szövegének része, de inkább tartozik a [márka] (illetve szervezeti) [image] elmek közé. Lehet egyetlen szó, de akár egy egész, ám rövid mondat is. A [márkanév] és a [márkavédjegy] ([logó]) közvetlen közelében, azzal együtt használatos. (Pl. "Just do it. Nike.")


A szlogen a hirdetés szövegének része, de inkább tartozik a [márka] (illetve szervezeti) [image] elmek közé. Lehet egyetlen szó, de akár egy egész, ám rövid mondat is. A [márkanév] és a [márkavédjegy] ([logó]) közvetlen közelében, azzal együtt használatos. (Pl. "Just do it. Nike.")A szlogen a márkanévhez kötődik, és a kettő a [márkakommunikáció] szöveges alapeleme. A márkanévvel indul a kommunikáció és a szlogennel végződik. Márkanév és szlogen nélkül nincs eredményes [kommunikáció].  


A szlogen a márkanévhez kötődik, és a kettő a [márkakommunikáció] szöveges alapeleme. A márkanévvel indul a kommunikáció és a szlogennel végződik. Márkanév és szlogen nélkül nincs eredményes [kommunikáció].  


 


A szlogen feladata - mint a [marketing] által használt minden [kommunikációs eszköz]é -, hogy a [termék]et vagy [szolgáltatás]t eladja. Azaz a jó szolgennek hatékonynak kell lennie.

A szlogen nem más, mint egy mondat, mely a márka szöveges üzenetét tartalmazza. Az üzenetben azt az okot kell megfogalmazni, amiért a [fogyasztó] az adott terméket vagy szolgáltatást megvásárolja. Az okot ígéretnek is nevezik, amit a márka nyújt, ha birtokba veszik. Az ígéretet úgy kell kialakítani, hogy a márkát különlegessé és a többi márkától különbözővé tegye.


Kapcsolódó linkek:Kapcsolódó linkek:


  Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta