Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Céginformáció:

Magyarország egyik legnagyobb lapkiadója volt 1993-2014-ig. 2014-ben egyesült az Axel Springer kiadóval Ringier Axel Springer Magyarország Kft. néven, valamint a portfólió egy részét eladta a Médiaworks Magyarország Kft.-nek.

 Tevékenység:

Nyomtatott napilapjai: Blikk, Nemzeti Sport.
Nyomtatott magazinok: Tina, Tina Extra, Ínyenc, Blikk Nők, Blikk Nők Konyha, Képes Sport, Nemzeti Sport Magazin, Sport&Style, hot!, IM, Bravo, Bravo Girl!, Buci Maci
Könyvkiadás
Internetes portálok: blikk.hu, nemzetisport.hu, kepessport.hu, neon.hu, pink.hu, pixter.hu, cityweekend.hu, fanzone.hu

2005 óta (67,7 %-ban) többségi tulajdonosa a Népszabadságnak.

A kiadó saját nyomdával is rendelkezik idehaza.

 

A kiadó története

 

1993 - megalakulás. A kiadó a KÁPÉ című üzleti hetilappal indul mely a svájci CASH adaptációja.

 

1994 - megjelenteti a Blikket.

 

1995-96 - A Blikk példányszámának gyors növekedése.

 

1998 - svájci mintára megjelenik a Vasárnapi Blikk is. 

 

1999 - A kiadó megvásárolja a Nemzeti Sportot. (A Nemzeti Sport online változata 1997-ben indult)

 

2000 -  év végén a svájci anyavállalat megvásárolta a Magyar Hírlap Rt. -t és vele a Magyar Hírlapot és a Mai Napot.

 

2001 - a Blikk és a Mai Nap összevonásával a Blikk lesz a legolvasottabb bulvár napilap. A Nemzeti Sport új arculattal színesben és 10 önálló magazinnal jelenik meg. Új termék indul Teleszuper néven amely később a Blikk mellékleteként jelenik meg, Blikk TV néven.

 

2002 - 49,6%-os részesedés vásárlása a Népszabadság Rt-ben. Év végén megszerzi a SPORTFOGADÁS kiadói jogát is.

2003 - Megalakul a Heinrich Bauer Verlag nevű céggel közös leányvállalatként üzemel. Elsőként a Bravo, Bravo Girl, Tina, Buci Maci valamint a 11 év után újraindított Képes Sport kap helyet. A Blikk példányszáma folyamatosan meghaladja a 250 ezret és augusztustól megjelenik a Blikk.hu is. A Nemzeti Sport 100 éves - a hagyomány és a megújulás lapja egyszerre.

2004 - A kiadó újra kiadja a Mai Napot. Februártól új Blikk TV Magazin jelenik meg a Blikkben, márciustól a portfolióba tartozik az IM is. Október 25-től a Ringier saját nyomdájában nyomtatja a Nemzeti Sportot. Decembertől beindul a Blikk nyomtatása.

2005 - A Ringier nyomda fejlesztése történik annak érdekében, hogy a Blikk mellett a Népszabadságot is házon belül nyomhassák. A női hetilapok piacán új lappal, a Blikk Nőkkel jelent meg.A Gazdasági Versenyhivatal döntésének értelmében a Ringier érvényesítheti a Népszabadság feletti irányítási jogosultságait és 67,7 százalékban tulajdonosa a lapnak.

2006 - január 1-től a Népszabadság is a Ringier nyomdájában készül. Elindul a hot! című sztármagazin.

 

2007 - januárban átadásra került a Ringier Népszabadság Print Awards (RNPA). November végétől jelenik meg a Sport & Style prémium stílusmagazin, valamint az ÍNYENC gasztronómiai magazin.

 

2009 - elindítják a Neon.hu ifjúsági portált és a Pink.hu női portált.

 

2010 - márciusban bejelentik, hogy Kelet-Európában, közös céget létrehozva, összeolvad a Ringier és az [Axel Springer]? kiadó, azaz Európa két legnagyobb médiacsoportja.

 

2011 - a [Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság]? nemet mondott a hazai fúzióra, amely állásfoglalás a médiatörvény szerint köti az ügyben döntő Gazdasági Versenyhivatalt is.

 

2013 - A Ringier Axel Springer fúziót új formában nyújtják be. Ennek értelmében a Ringier kiadó eladja teljes portfólióját kivéve a Blikk napilapot és a márkához kapcsolódó termékeket az osztrák Vienna Capital Partners befektetőcégnek. Ugyanekkor az Axel Springer eladja ugyanennek a cégnek a regionális megyei napilapokat és a Világgazdaságot.

 

2014 október: A fúzió létrejön. A Ringier jogutódja a Ringier Axel Springer Magyarország Kft. a korábbi Axel Springer vezetés alatt működik tovább.  Portfóliója: Blikk termékcsoport, Kiskegyed termékcsoport, Glamour magazin, Geo magazin, Auto Bild magazin, Ügyes termékcsoport rejtvénymagazinjai, TVR-Hét termékcsoport műsorújságjai. Recepttar.hu néven új gasztro site-ot indít.

 

2015 - A Ringier Axel Springer megvásárolja a volt Sanoma portfólióból a Profession.hu állásportált és a hozzá kapcsolódó termékeket. (jobmonitor.hu, munkatarsaim.hu)

 

2015 - A Blikk.hu megújul.


A szócikkhez társított címkék:
Axel Springer , Blikk , kiadó , média , Nemzeti Sport , Népszabadság , print , publisher , sajtóPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta