Bezár [x]
Már 2520 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: QR kód
Verzió: 3  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2011-11-17 09:51:27
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A QR kód egy kétdimenziós vonalkód, mely könnyen leolvasható kamerával ellátott mobiltelefonnal. A készülékre előzőleg szükséges telepíteni a megfelelő kódleolvasó programot, majd az ábra lefényképezése után a készülék rövid idő alatt felismeri, értelmezi, majd megjeleníti a kód tartalmát a kijelzőn. Az eredmény lehet [honlap] hivatkozás, szöveges tartalom, vagy telefonszám. A QR kód alakja nagymértékben különbözik a hagyományos vonalkódtól, e miatt az emberek könnyebben észreveszik a szokatlan formát. Az ábra megjelenhet közterületi ([outdoor]) [reklámfelület]eken ([óriásplakát], [citylight] stb.), könyvborítókon, nyomtatott újságok címlapján, ruhaneműkön (pólókon, pulóvereken stb.). Elsősorban honlapcímek kódolására használják, például egy mozifilm plakátján elhelyezett QR kód átvezethet a film honlapjára, melyet a mobilkészülékünk segítségével meg is jeleníthetünk és elolvashatjuk a film tartalmát, vagy informálódhatunk a szereplőkről.

 

Linkajánló: QR code.com - www.qrcode.comPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta