Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A producer feladata a film elkészítéshez szükséges források biztosítása, kapcsolatok kiépítése. A bevételt megéri visszaforgatni. A finanszírozás lehetséges saját forrásból, vagy a forgalmazónak előre eladva a gyártói jogot. A forgalmazó banki pénzből is finanszírozhatja a produkciót. A produkciónak napi elszámolási rendszere van, a költségek fedezetét folyamatosan biztosítják.

 

A technikai forgatókönyv alapján előkalkuláció készül, a kiadások ellenőrzése folyamatos: az utókalkuláció és elszámolás a legnagyobb produkciók esetében napi rendszerességgel történik. A beruházási szándékot össze kell egyeztetni a kialakult limitköltségvetéssel.

 

A következő nagy költségtényezőkkel kell számolni:
- látványköltség (díszlet, berendezés, jelmez stb.)
- személyi költségek (smink, honoráriumok, szállítás stb.)
- technika (nyersanyag, kamera, stáb stb.)

 

A [stáb]? összeválogatása után az egységek szerint fel kell mérni az anyag-, személyi és költségigényeket. Ugyanez vonatkozik az utómunkálatok megszervezésére (kevesen vannak, akik elejétől végéig a produkcióban dolgoznak, szükség van a folyamatosság biztosítására). Fel kell tehát mérni a munkaerőigényt, meg kell tervezni az óradíjak kifizetésének rendjét, felmérni a költségét. Napi kapcsolatot kell tartani a rendezőn kívül az ügyvéddel/ügyvédekkel és a könyvelővel is.

 

Befejezési garancia: az utolsó vágás joga a produceré, hogy ha a film "nem működik" a próbavetítésen tapasztaltak szerint - főleg Amerikában. Ugyanígy az USA-ban nagyon fontos a visszaforgathatóság rendszere - az után a pénz után ugyanis, amit a producer (ill. a befektetői csoport) nem fektet be újabb produkcióba, hatalmas adót kell befizetni.
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta