Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: online promóció
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2017-02-23 18:35:16
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Az online promóció a [promóció]k platform alapján történő csoportosításának egyik fajtája. Létezik csak online eszközökön és integrált eszközökön futó online alapú promóció.

 

Célját tekintve megegyezik az általánosan értelmezett promóció céljaival (kipróbálás ösztönzés, lojalitás építés, image építés).


Célját tekintve megegyezik az általánosan értelmezett promóció céljaival (kipróbálásösztönzés, lojalitásépítés, imázsépítés).


Eszközök terén kimagaslóan sok lehetőséget nyújt az online - és szélesebben értelmezve a digitális - platform. Az online promóciók alapja a [promóciós weboldal] (amely sokszor a márkasite egy aloldala vagy a márka Facebook oldala) vagy egy közösségi promóciós alkalmazás.

 

A pontgyűjtő hűségpromócióknak új lendületet adott az internet és a mobilmédia (a legnagyobb ilyen lojalitás promóciós pontgyűjtő és -beváltó weboldalt és aktivációt a [Coca-Cola] Magyarország működtette 2007-2010 között), míg a tízes évektől az online kuponakciók váltak/válnak népszerűvé, köszönhetően a daily deal típusú kuponsite-ok terjedésének.

 

A webes promóciókat gyakran kombinálják sms-alapú megoldásokkal, illetve a technológiai lehetőségek bővülésével megjelennek a speciális digitális eszközökön és az ambient médiában alkalmazott promóciók (pl. a letöltést és így kipróbálást lehetővé tevő [bluetooth] marketing megoldások).


A webes promóciókat gyakran kombinálják sms-alapú megoldásokkal, illetve a technológiai lehetőségek bővülésével megjelentek a speciális digitális eszközökön és az ambient médiában alkalmazott promóciók (pl. a letöltést és így kipróbálást lehetővé tevő [bluetooth] marketing megoldások).


Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta