Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Egy online közösség, virtuális közösség vagy elektronikus közösség egy olyan emberekből álló csoport, akik elsősorban kommunikáción keresztül találnak egymásra, mint pl. hírlevél?, telefon, e-mail, vagy fórum. Ha a hálózat alapja a számítógép, és a közösség a virtuális térben jön létre, akkor azt online közösségnek nevezik.

Az internet 1990-es évek közepe óta tartó népszerűsége szintén elősegítette a virtuális közösségek növekedését. Lehetőség nyílik emberekkel ismerkendi, tartós kapcsolatot építeni, partneri viszonyt létesíteni, ahelyett, hogy szemtől szembe találkoznánk velük. Sokszor sokkal nyíltabbak tudunk lenni olyan emberekkel, akiket az internet segítségével ismerünk meg egy közösségi oldalon keresztül, mint olyanokkal, akik mondjuk az osztálytársaink voltak általánosban.

Napjainkban leggyakrabban látogatott hazai online közösségek az [iwiw]?, [myvip]?, [faceboook]?, [myspace]?, [netlog]?, twitter, [network.hu]?. Az internetes közösségek egyfajta sajátos fórum benyomását keltik. Vannak olyan közösségek, ahol lehetőségünk van saját klubjaink létrehozására, és meglátogathatunk számos bennünket érdeklő témával foglalkozó közösségeket is, melyek külön alrendszert alkotnak a virtuális hálózatban.


Az online közösségi oldalak a genetikailag belénk kódolt, olthatatlan vágynak engednek teret ahol kedvünkre alakíthatjuk barátaink táborát, és megoszthatjuk képeinket, videóinkat, hangunkat és hangzóanyagainkat, csak modernebb formában.


Amennyiben elsajátítjuk az interneten ismerkedés intelligens módszereit, és megtanulunk kulturáltan viselkedni másokkal, elmondhatjuk magunkról, hogy egy igen hatékony hálózatépítő eszköz használatát sikerült megtanulnunk. Amikor egy online közösséghez csatlakozunk, első feladatot a már ott lévőkkel való kapcsolatfelvétel képezi számunkra. Közös érdeklődési területek találása.


Megszerkesztheted a saját adatlapod. Az interneten csak azt mutatunk meg magunkból a külvilág számára amit mi akarunk, és amennyit mi akarunk. Minél többen fogják megnézni az adatlapunkat, vagy a bemutatkozó honlapunkat, annál többek számára leszünk ismertek. A közösségi térben magunkról megosztott személyes információ azonban kétélű fegyver. Az ismerősök gyűjtése mellett könnyen [adathalászok]?, [személyiségtolvajok]? és egyéb bűncselekmények áldozataivá válhatunk. 

Egyre több, kifejezetten a legkisebbeknek szóló közösségi oldalakat hoznak létre. A cél a minél korábbi bevonás. A gyerekekben rejlő üzleti lehetőségek óriásiak, a felelősség viszont a szülőket terheli.

 

Forrás: online közösségről

 

            közösségi oldal
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta