Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Márkafelépítés:

A kezdet: csecsemőtápszer

 

Az 1860-as években a csecsemőhalálozási ráta még igen magas volt - legfőképpen egy megfelelő anyatejpótló termék hiánya miatt. Henri Nestlé a svájci Vevey-ben elsőként kezdett neki egy újszülöttek részére kifejlesztett csecsemőtápszer kidolgozásának. Fáradozásait siker koronázta: a "Lactous Farina Nestlé" 1867-ben került piacra. Eközben a Page fivérek az Anglo-Swiss Condensed Milk Co. részére megépítették Európa első sűrített tej üzemét. A két cég 1905-ben egyesült, Nestlé & Anglo-Swiss Condensed Milk Co. néven.

Henri Nestlé nemzetközi hírnevét találmánya figyelemre méltó tulajdonságaival vívta ki. A név és a fészek szimbóluma (a Nestlé jelentése németül "kis fészek") garantálta az alapos tudományos kutatás eredményeként készült termékek állandó minőségét.

 

A termékskála bővítése

 

A Nestlé ezután sorra vásárolt fel és egyesült más, újításokban úttörő élelmiszeripari cégekkel. A vállalat 1929-ben a Cailler, Peter and Kohler csokoládégyárral bővült, amelyet 1947-ben a Maggi csoport és termékeinek beolvasztása követett. Ezáltal a Nestlé csoporthoz kerültek az olyan találmányok is, mint Daniel Peter tejcsokoládéja (1875) vagy Julius Maggi zöldséglevesei (1884) és leveskockái (1908).

A Nestlénél felhalmozott tudás és kutatóinak kitartása alapozta meg a NESCAFÉ 1938-as bevezetésének óriási sikerét. Szintén a kutatómunkák eredményeképpen olyan termékek láttak napvilágot, mint például a NESTEA (1944), a NAN (1962), a NESPRESSO (1986), és a NESTLÉ PURE LIFE (1998). A már létező termékek, mint a NESCAFÉ, a MAGGI termékek vagy a különböző tejtermékek folyamatos fejlesztés alatt állnak és így a fogyasztók életviteléhez igazodnak.

Ezzel egy időben a felvásárlások új termékek és üzletágak felé nyitották meg az utat, közülük is kiemelkednek az ásványvízzel (Vittel, 1969 - Perrier Vittel), és az állateledellel (Carnation, 1985 - Friskies) kapcsolatos akvizíciók. A cég élelmiszeriparon kívüli üzletágakkal is színesítette a portfolióját, 1974-ben részesedést szerzett a L'Orèalban, majd felvásárolta az Alcon gyógyszeripari céget. A közelmúlt tranzakcióival a cég elsősorban piaci jelenlétét erősítette az adott szegmensben, például a konyhai termékek területén az olasz konyha specialistájával, a BUITONI-val 1988-ban, a csokoládé és édesipari termékek területén a ROWNTREE szintén 1988-as felvásárlásával, a fagyasztott termékek területén a 2002-es CHEF AMERICA és SCHÖLLER felvásárlásokkal, vagy az energiaételek területén a POWERBAR 2000-es felvásárlásával.

 

Ma a Nestlé a világ legnagyobb élelmiszeripari vállalata

 

A Nestlé ma nyolcvan országban közel 500 gyáregységet üzemeltet. Az újabb és újabb termékek fejlesztéséről kutatási és fejlesztési központjainak nemzetközi hálózata gondoskodik. Mivel a cég a kezdetektől élelmiszerrel foglalkozik, a Nestlé folyamatosan figyelemmel kíséri a főzési és étkezési szokásokat, és megoldásokat keres a különleges étkezési igényekre és problémákra, miközben új irányzatokat indít el, vagy ezekkel összhangban működik - ilyen jelenség például a növekvő otthonon kívüli fogyasztás is.Magyarországi piacra vonatkozó információk:

 

 

 


 

Magyarországon jelenleg forgalmazott márkái:

 

Nescafé
Nesquik
Ricoré
(Franck) SlágerNestea
Espresso
Szerencsi
Maggi
Lion
Boci
KitKat
Smarties
BonPari
Frutti
Sunline
After Eight
Joe
Cini Minis
Aquarel
Theodora
Perrier
Extreme
La Cremeria
Kaktusz
Leo
Bagaméri
Fruit Dream
Pops
Chocapic
Cheerios
Clusters
Fitness
Beba
Carpathia
Chef
Buitoni
Purina
Friskies
Darling

 

Link

www.nestle.hu

 


A szócikk alá tartozó bejegyzések:
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta