Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A NeoFM egy magyarországi, országos lefedettséggel rendelkező [kereskedelmi rádió]?, indulásakor az [Econet]? Nyrt. tulajdonolta Est Media Group porfóliójának egyik meghatározó médiuma. A csatorna 2009. november 19-én kezdte meg sugárzását, miután 2009. október 28-án szerződést kötött az [Országos Rádió és Televízió Testület]?tel. A NeoFM frekvenciáit a [Sláger Rádió]?tól nyerte el, miután az utóbbi elveszítette az ORTT által az országos lefedettséget biztosító frekvenciákra kiírt pályázatot.
 
A rádiót üzemeltető többségi (75 %-os) tulajdonos 2010 augusztusától az [FM1 Friends Kft.]? lett, amelynek 5%-os tulajdonosa [Horváth László]?, a [Geomédia Kiadó]? vezetője, míg 95%-os tulajdonosa és a NeoFM vezérigazgatója [Székely Gábor]?. A NeoFM kisebbségi tulajdonosa az [FM1 Zrt.]?-n keresztül (nem összetévesztendő az FM1 Friends-szel) ekkor még az Est Media Group maradt (25%).
A reklámértékesítést pedig a szintén 2010 augusztusában létrehozott EMG Sales House végezte. Utóbbi oka, hogy a NeoFM műsorszolgáltatói díjköltségének kalkulációját - amit 2011 második felétől már nem fixen, hanem az előző évi bevétel alapján állapítják meg - jóval alacsonyabb alapra vetítik, hiszen a reklámbevételek nem a többségi tulajdonosnál képződnek.
2011 áprilisában az időközben Est Média Nyrt.-vé átkeresztelt Econet eladta az FM1 Zrt.-ben lévő maradék 25%-os tulajdonát is az FM1 Friends Kft.-nek. Ezzel egyidejűleg megszűnt minden kapcsolat a két cég között, mivel innentől a NeoFM reklámidejét sem az Est Média sales house-a értékesíti.
 
A csatorna indulását majd működését beárnyékolja, hogy a frekvenciapályázat körülményeit többen kifogásolták, az ORTT elnöke az eredményhirdetést követően lemondott, a korábbi frekvenciatulajdonos [Sláger Rádió]? pedig pert indított az ORTT ellen, amelyet meg is nyert, de a bíróság egyúttal elutasította az eredeti állapot helyreállítására vonatkozó kérést.
Szintén problémák merültek fel a NeoFM logója kapcsán: "A NeoFM szerint nem végleges a lenyúlt logó".

 

 

Az FM1 Zrt. 2012 júniusában csődvédelmet kért, miután a Neo FM 750 millió forintos tartozást halmozott fel az NMHH felé.

Július elején az FM1 Zrt. részvényeit felvárásolta a dr. M-MEDIA Kft., amelynek ismeretlen cégnek korábban semmilyen média

 

A rádió vezetői június 18-án bejelentették, hogy egy 500 millió forintos váltót ajánlottak fel a hatóságnak, és csődvédelmet kértek maguk ellen. A hatóság viszont azt közölte: jogszerűen nem fogadhatja el az értékpapírt.

Július 3-án az FM1 Zrt. összes részvényét megvásárolta a Dr. M-MEDIA Kft. nevű, 2011 szeptemberében létrehozott, egy ügyvéd és szlovákiai értesítési címmel rendelkező unokatestvére kezében lévő vállalkozás. Július 19-én lemond Földes Ádám vezérigazgató, aki 2011 augusztusától vezette a céget.

 

 

Lefedettség és frekvenciák:
A rádióműsort az [Antenna Hungária Zrt.]? 16 adótelepéről közvetíti, így az a lakosság 81%-át lefedi. A NeoFM Budapesten a 100,8 Mhz frekvencián hallgatható.

 

Műsoraik:
Bumeráng (megszűnt)
Ezeröcsi (megszűnt)
Négynegyed (megszűnt)
Beugró (megszűnt)
Csalamádé (megszűnt)
Civil negyed
Kívánságműsor 
Lali király (megszűnt)
Hétvége
 
Kapcsolódó hivatkozás:


A szócikkhez társított címkék:
emg , est média group , kereskedelmi rádió , neo , neo fm , rádió , sláger rádióPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta