Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


MUKESZ - Magyar Újságírók és -Készítők Európai Szövetsége

Az egyesületi formában működő szakmai szövetséget 2004. szeptemberében újságírók és a sajtó más területén dolgozó személyek alapították. Mára szervezetünk létszáma megnőtt, tagjaink megtalálhatók az ország kilenc megyéjében és a fővárosban is.

 

Az alapszabályunk szerint a MUKESZ érdekvédelmi, érdekképviseleti, kulturális és jogvédő szervezete akar lenni azoknak a magyar nyelvű sajtóban, valamint a Magyar Köztársaság területén megjelenő idegen nyelvű sajtóban tartalmi tevékenységet folytató személyeknek, akik állampolgárságtól, a lakóhelyül szolgáló országtól függetlenül közösen akarnak dolgozni a kitűzött célok eléréséért.

 

A célok között a legfontosabbak:

 

  • a sajtószabadság érvényesítése
  • a közéleti nyilvánosság erősítése
  • tisztaságának megóvása
  • a szerzői jogok védelme
  • a magyar nyelvű sajtó hagyományainak ápolása, őrzése
  • a sajtóban dolgozók jogos szakmai, jogi, erkölcsi érdekeinek védelme.

A szövetség pártoktól, ideológiáktól függetlenül kíván működni, pártpolitikai tevékenységet nem folytat, pártokat nem támogat és tőlük támogatást nem fogad el. A tagoktól egyénileg is megköveteli, hogy az egyesület fórumain és az egyesület képviseletében eljárva kerüljék a pártpolitikai, ideológiai jellegű megnyilvánulásokat.


A szervezet felépítése nemcsak a sajtó területén, de a széles értelemben vett civil világban is eltér a megszokottól. Az interneten alapuló kommunikációs lehetőségek és a közvetlen demokrácia technikáinak ötvözésével egy olyan szakmai szövetséget működtetünk, amely állampolgárságtól, lakóhelytől, földrajzi és időbeli távolságoktól függetlenül minden tagnak egyformán biztosítja a részvétel lehetőségét a döntésekben, a munkában, és a munka gyümölcsének élvezésében.

Elérhetőség:


Székhely, levelezési cím: 8291 Nagyvázsony, Szigony u. 7.
Telefon: +36 70 314-6595
Weboldal: MUKESZ


 
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta