Bezár [x]
Már 2520 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Média
Verzió: 2  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2010-10-04 19:24:16
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A tömegtájékoztatási eszközök és intézmények összességét nevezzük médiának. Ilyen például a nyomtatott sajtó, a rádió, a televízió vagy az internet.

 

Felölel továbbá minden társadalmilag létrejött kommunikációs struktúrát, valamint ezek hordozóit. Tehát a média fogalma magában foglal minden olyan kommunikációs rendszert, amely lehetővé teszi a fontosabb társadalmi funkciók betöltését. A média egyben a hírközlés közege és eszköze is, ez által lehetőséget teremt egyes személyek számára, hogy bekapcsolódjanak a társadalmi diskurzusba.

 

A média a médium többes száma, illetve jelzőként is használatos. Pl. [médiamix].  
A tömegtájékoztatási eszközök és intézmények összességét nevezzük médiának. Ilyen például a nyomtatott [sajtó,] a rádió, a televízió vagy az [internet].

 

Felölel továbbá minden társadalmilag létrejött [kommunikáció]s struktúrát, valamint ezek hordozóit. Tehát a média fogalma magában foglal minden olyan kommunikációs rendszert, amely lehetővé teszi a fontosabb társadalmi funkciók betöltését. A média egyben a [hír]közlés közege és eszköze is, ez által lehetőséget teremt egyes személyek számára, hogy bekapcsolódjanak a társadalmi diskurzusba.

 

A média a [médium] többes száma, illetve jelzőként is használatos. Pl. [médiamix].  

 


Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta