Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Márkafelépítés:

Történet

Negyven évvel azután, hogy 1948-ban Richard és Maurice McDonald megnyitották átalakított gyorséttermüket San Bernardinóban (Kalifornia), Budapesten, a Régiposta utcában is kitárta kapuit az első McDonald’s étterem. A McDonald’s éleslátását és igényességét dicséri, hogy két évvel később megnyitotta a világ egyik legszebb McDonald’s éttermeként nyilvántartott egységét a Nyugati pályaudvarnál. Még ugyanebben az évben átadta első vidéki éttermét Győrött, majd egy esztendővel később Óbudán a nagyközönség „birtokba vehette” az első magyarországi McDrive-ot.

A cég fejlesztési politikájára – no meg a gazdasági környezet kedvező változására – jellemző, hogy 1997-ben már minden 50 ezer fővárosi lakosra jutott egy McDonald’s. A vállalat azonban a gyorséttermi piac legnagyobb szereplőjeként sem feledkezett meg az egyik – az alapítója által megfogalmazott – nemes alapelvéről, miszerint minél többet szeretne visszaadni annak a közösségnek, amelynek segítségével működik. E cégfilozófia jegyében az évek során több, az aktív és egészséges életmódot támogató tevékenységet, programot és mozgalmat támogatott, és 1999-ben Magyarországon is felépítette a Ronald McDonald Házat – amely „otthon távol az otthontól” – a világon a 200., Közép-Európában pedig az első volt. Miskolcon a McDonald’s Nemzetközi Gyermeknapján nyitja meg kapuit a második magyarországi Ház.

A termék

A McDonald’s sikerének „titka”, hogy termékei folyamatosan ellenőrzött körülmények között és mindig a legjobb és legfrissebb – jelentős részben hazai forrásból származó – alapanyagokból (valódi színtiszta marhahús, első osztályú csirkehús, minőségi sertéshús, valódi tengeri hal, friss tojás és tej, legkiválóbb burgonya, minőségi zsemle, friss saláta) készülnek. A McDonald’s rendkívül nagy figyelmet szentel annak, hogy a termékei a saját, rendkívül szigorú előírásain kívül az Európai Unió követelményeinek is megfeleljenek. Számára – naponta 200 ezer vendéget kiszolgáló étteremként – a legfontosabb cél az élelmiszer-biztonság és -minőség, valamint a higiéniai előírások betartása: az ételek előkészítésétől egészen a kiszolgálásig. Mindezt a szakértői csapata és a jelentősebb élelmiszer-beszállítókkal kialakított szoros, partneri együttműködés garantálja.

Az évek során a kiegyensúlyozott táplálkozás feltétlen híveként a legváltozatosabb – a legkülönfélébb vásárlói igényeket figyelembe vevő – ételekkel bővítette termékkínálatát: így éttermeiben az is mindig megtalálja a fogára valót, aki valóban farkaséhes és aki a vonalaira jobban oda szeretne figyelni. A McDonald’s igen büszke arra, hogy komoly és megbízható kapcsolatot alakított ki partnereivel: közösen gondolkodva igyekeznek a lehető legjobbat „létrehozni” a vendégek érdekében. A McDonald’s számára az is nagy öröm, hogy Magyarország legnagyobb munkaadói közé tartozik. Összesen mintegy 4200 fő számára biztosítja az állandó, bejelentett és megfelelően honorált munkalehetőséget, és a beszállítókon keresztül további mintegy 1200 főnek ad munkát.

Link: http://www.mcdonalds.hu

 
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta