Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Céginformáció:

A McCann Erickson Budapest Reklámügynökséget (McCann Interpress néven) - a "volt szocialista" régióban első nemzetközi ügynökségként -  1988-ban alapította a McCann Erickson amerikai reklámóriás, az IPG (Interpublic Group of Companies) csoport tagja, Serényi János és Kaszás György közreműködésével.

 

A IPG a McCann Erickson ügynökségeken belül 1994-ben kialakította az ún. korridorokat, amely rendszerben az egyes országokban (városokban) egyes szakterületekre specializálódott leányvállatokat alapítottak, amelyek nem csak a "helyi" McCann Erickson irodával, hanem más országokban (városokban) működő partnercégeivel is tartja a kapcsolatot, a korridorok központjainak riportol, valamint egymás között cserél nyersanyagot és információt.

 

Ilyen korridor cégek (voltak) Magyarországon:

 

- McCann Relationship Marketing (MRM) Partners (korábban McCann Communications, 1994) - fő tevékenység: direkt marketing, internet, CRM
- Momentum (1998) - event és [PR]?
- Universal McCann (1999) - média

 

Tervbe volt véve egy egészségügyi termékek kommunikációjára specializálódott (amely nemzetközi rendszerben Torre Lazur McCann néven szerepel) és egy internetes leányvállalat létrehozása, de ezek máig nem jöttek létre. A budapesti McCann-nek volt viszont egy egyedi kezdeményezése, egy korridorhoz nem kapcsolódó leányvállalat, a 2005-ben alapított HunSider, amelynek célja a magyar-külföldi befektetői kapcsolatok elősegítése volt különleges marketingkommunikációs (főleg lobbi és rendezvényszervezés) eszközökkel.

 

2005-ben a McCann csoport több nagy ügyfelét és sok kollégáját elvesztette, 2006-ban pedig bejelentette, hogy leányvállalatai tevékenységét - a Universal McCann kivételével - újra integrálja a McCann Erickson Budapest szolgáltatási körébe. 2007 augusztusától Záprel Zsolt személyében operatív ügyvezető segíti Serényi János munkáját.Egyéb adatok:

Elérhetőség

1037 Budapest, Montevideo utca 10.

Telefon: 877-8100

Fax: 877-8111

E-mail: info@mccann.hu

 

Ügyvezetők

Dr. Serényi János (2008. áprilisáig)

Záprel Zsolt

 

Linkek

http://www.mccann.hu

http://www.mccann.com
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta