Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A készülék bemutatására 2010. január 27.-én került sor. Az iPad egy táblagép, amit az Apple cég gyárt, a notebook és az iPod Touch közti átmenetet képviseli.


Az iPad egy 9,7 hüvelykes teljes érintőkijelzővel ellátott 1,3 centi vékony, 800 grammos tábla, amely az Apple A4 jelölésű, 1 gigahertzes rendszerchipre épül. A iPad minden eddigi iPhone szoftvert futtat változtatás nélkül, vagy középre igazítva, vagy kinagyítva az 1024x768 pixeles felbontású panelen.
Az iPad megjelenítése is lényegében egy iPhonera hasonlít, és az operációs rendszere is annak egy módosított változatára épül. Az iPhone-hoz hasonlóan csak egy gomb van rajta, telefonálásra nem alkalmas, viszont wifis és 3G-s (HSDPA) adatkapcsolatra viszont igen. A készülék üzemideje 10 óra, egy feltöltéssel egy hónapos készenléti időt is kibír.


 

Tartozékai a wifin kívül: bluetooth, gyorsulásmérő, automatikus fényerő-szabályzó szenzor, digitális iránytű, GPS. Hangkimenete jackdugós, beépített hangszórókkal rendelkezik, és televízióhoz is csatlakoztatható. Külön erénye az iBooks elektronikus könyvolvasó alkalmazás, melynek segítségével az iPad készülék kijelzőjén animált lapmozgatással, jól olvashatók a szövegek.

 

 

 

(Forrás: Wikipedia)

 

 
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta