Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Intézményi kommunikátor

 

Az intézményi kommunikátor egy gyűjtőfogalom, mely magába foglalja az adott szervezet összes, a vállalati kommunikációval közvetve vagy közvetlenül kapcsolatba hozható szakterületet. Amennyiben egy adott szervezetnél egyetlen személy felel a vállalatot érintő összes kommunikációs szakterületért, akkor nevezzük intézményi kommunikátornak. A vállalati gyakorlatban azonban csak elvétve találni példát kinevezett intézményi kommunikátorra, sokkal inkább jellemző, hogy az egyes szakterületeket külön-külön szétválasztva felügyelik közép- vagy felső szintű vezetők. 

 

Az intézményi kommunikátor egy adott cég/szervezet legfelső vezetésének tagja. Feladata a vállalatot közvetlenül vagy közvetetten érintő összes külső és belső kommunikációs folyamat irányítása, szervezése, összehangolása és ezek eredményeinek összefoglalása a menedzsment részére. Hatáskörébe tartozik a PR tevékenység a reklám és a marketing kommunikáció felügyelet éppúgy, mint a rendezvényszervezés. Az intézményi kommunikátor határozza meg a külső és belső kommunikáció formáit és kiterjedtségét, ám azok operatív vezetését az egyes egységek igazgatói / középvezetői látják el. Folyamatosan kapcsolatban áll a szervezet összes részegységének vezetőjével, valamint aktív szerepet vállal a cég emberi erőforrás stratégiájának kialakításában. Az Intézményi kommunikátornak rendelkeznie kell újságírói, PR és felsővezetői gyakorlattal.

A gyakorlatban alkalmazza a vezetéselmélet megállapításait, operatívan részt vesz a szervezet egészét érintő döntések előkészítésében, melyekhez háttérinformációkat gyűjt és oszt meg a szervezet felső vezetőivel. Hatékonyan alkalmazza a konfliktus- és feszültség megoldási technikákat. Folyamatosan figyelemmel kíséri a cég ügyfeleinek reakcióit, melyekre szükség szerint azonnali reakciókkal válaszol. Jellemzően az intézményi kommunikátor az adott cég honlapjának főszerkesztője, és gyakran ő maga látja el a szóvivői feladatokat is. Kiterjedt média kapcsolatokkal rendelkezik, és napi szintű kapcsolatot ápol a médiumok szerkesztőségeinek vezetőivel.

 

Főbb feladatai:

 

·         az adott szervezetben a kommunikáció legmagasabb szintű vezetése, irányítása, felügyelete

·         a szervezet külső és belső kommunikációs folyamatainak megtervezése, összehangolása

·         folyamatos kapcsolattartás a szervezet nagyobb egységeinek vezetőivel

·         a szervezet tagjai részére közösségi programokat megszervezése

·         a menedzsment részére képességfejlesztő tréningek megszervezése

·         rendezvényszervezés (pl. sajtótájékoztató, sajtó háttérbeszélgetés)

·         prezentációkészítés a felső vezetés részére

·         honlap felügyelete / szóvivői feladatok ellátása
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta