Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Céginformáció:

Az 1989 ben alapított InterCom zRt. ma Magyarország sok szempontból legnagyobb film-, videó és DVD-forgalmazó vállalata, a a multiplex mozik magyarországi meghonosítója. A cég tevékenysége egyaránt kiterjed a mozgóképes kultúra tradicionális és legmodernebb megvalósulási formáira.

 

A cég alapítója Andrew G. Vajna, akit mint Hollywood egyik legbefolyásosabb független producerét tart számon a filmes szakma. Több mint 50 filmet készített mindmostanáig, többek között olyan világsikerek fűződnek a nevéhez, mint a Rambo-széria, az Angyalszív, a Terminátor 2. - Az ítélet napja, a Die Hard - Az élet mindig drága, a Dredd bíró, A skarlát betű, Evita, a Terminátor 3.- A gépek lázadása valamint több magyar vagy magyar vonatkozású alkotás: A miniszter félrelép, az Amerikai rapszódia és egy, a 2006. október 23-án bemutatásra került, 1956-ban játszódó hazai gyártású film, a Szabadság, szerelem.Tevékenység:

Főbb tevékenységi területek:

  • Filmforgalmazás Videó és DVD forgalmazás
  • Televíziós filmjogok kereskedelme
  • Moziüzemeltetéshez kapcsolódó menedzsment szolgáltatások és tanácsadás

 

Az InterCom számos nagy hollywoodi filmstúdió produkcióinak kizárólagos magyarországi forgalmazója: az InterCom zRt. mutatja be hazánkban a Twentieth Century Fox, a Warner Bros. és a Columbia Pictures filmjeit; forgalmazza a Twentieth Century Fox Home Entertainment, a Paramount , és a Buena Vista Home Entertainment termékeit DVD-n; számos amerikai és európai független stúdióval működik együtt (Summit, Spyglass, Seven Arts, Alliance Atlantis, Europa Corp. és még sokan mások) valamint magyar művészek és magyar filmek mozibajutásának is állandó támogatója (csak néhány emlékezetes példa a közelmúltból: Koltai Lajos különleges filmje, a Sorstalanság és Szabó István legutóbbi munkái: Rokonok, Csodálatos Júlia, Szembesítés, A Napfény íze), valamint 2006 legsikeresebb magyar filmjét, a Szabadság, szerelmet is az InterCom Zrt mutatta be.

 

Az InterCom zRt. elnökségi tag a legjelentősebb film- és videoforgalmazói szakmai testületekben, a Filmforgalmazók Egyesületében és a Magyar Videokiadók Egyesületében, s jelentős részt vállal a szakma jövőjének alakításában, érdekvédelmében, a kalózkiadványok elleni küzdelemben. Ugyanakkor az InterCom támogat filmszakmai rendezvényeket, fesztiválokat és nonprofit kiadványokat is.

 Egyéb adatok:

A cég honlapja: www.intercom.hu
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta