Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az inbound marketing egy új irányzat a marketingstratégiák között. A lényege egy mondatban, hogy az érdeklődőt nem reklámokkal, hideghívással és spammel “zaklatjuk”, hanem értéket nyújtva hívjuk fel magunkra a figyelmét. Az inbound marketinget gyakran összekeverik a [tartalommarketinggel]? – ami részben érthető, hiszen a tartalomgyártás az inbound stratégia egyik alappillére – viszont a tartalommarketing mellett jópár eszköz van még egy inbound marketinges tarsolyában.

Az inbound stratégia legfőbb elemei (a teljesség igénye nélkül) a tartalommarketing, az email marketing, a keresőoptimalizálás, a közösségi médiában való aktív jelenlét, a közösségépítés, valamint a márkaépítés. Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha az inbound marketing az új stratégia, akkor vajon mi a régi? Nos nem más, mint az outbound marketing.

A fő különbség az, hogy míg az outbound marketinget alkalmazók arra összpontosítanak, hogy megtalálják a vásárlókat, addig az inbound marketingesek próbálnak a potenciális vásárló számára hasznos és értékes tartalmat készíteni, és így kiérdemelni a vásárlók figyelmét. Outbound esetében megkeressük a célközönséget és megszakítjuk őket a szokásos folyamataikban (gondolj például a reklámokra egy film közben), míg az inbound stratégia alkalmazásakor olyan hasznos tartalmakat készítünk, ami a célközönségünket érdekelheti, és megvárjuk, míg ők találnak ránk (például Google kereséssel).


A szócikkhez társított címkék:
inbound marketing , marketing , online marketingPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta