Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Márkafelépítés:

 

Az HBO a Home Box Office elnevezés rövidítése, cégnév és televíziós csatorna márkanév egyben. Az Egyesült Államok-beli [Time Warner]? cég leányvállalataként előfizetős műsorkínálatú, 24 órás mozi csatornákat működtet (HBO és [Cinemax]?). Ezek mellett elérhetőek a multiplex csatornák és a HD (magas felbontású) [tükörcsatorna]? is. Az USA-ban több mint 28,6 millió előfizetőjük van (2010. decemberi adat), így előfizetői számát tekinte a legnagyobb prémium kábeltévés network az államokban. Nemzetközi szinten pedig legalább 151 országban terjeszti a műsorát.

A műsorszórást az Amerikai Egyesült Államokban1972. november 8-án kezdte meg.

 

Nem csak műsorszórással, hanem saját produkcióval is foglalkozik. Ezek többnyire sorozatok - bár időnként "tévéfilmeket" is készíttet, pl. You Don't Know Jack (Dr. Halál) -, amelyek rendszeresen díjakat nyernek a Golden Globe díjátadókon.

 

Néhány ismertebb sorozata, amelyeket hazai tv-csatornák (nem csak HBO) is műsorra tűztek:

- Angels in America (Angyalok Amerikában)

- Boardwalk Empire (Genszterkorzó)

- Californication (Kaliforgia)

- Carnivale (A vándorcirkusz)

- Entourage (Törtetők)

- The Mind of the Married Man (Mocsok Macsók Meséi)

- OZ

- Sex and the City (Szex és New York)

- Six Feet Under (Sírhant Művek)

- Spartacus: Blood and Sand (Spartacus: Vér és homok)

- Született lúzer (magyar készítésű sorozat)

- The Sopranos (Maffiózók)

- Tréme

- The Wire (Drót)

 Magyarországi piacra vonatkozó információk:

Az HBO 1991. szeptember 28. óta van jelen a magyar piacon.

Kezdetben egyetlen mozicsatornaként indult, és a műsort Betamax videokazettákon terjesztették. A disztribúció speciális volt: mozdonyvezetőkkel küldték el a vidéki városokba a kazettákat, ahol az állomáson várta őket az HBO ottani munkatársa. Az adást egyidőben indították a különböző városokban. Kezdetben nem szinkronizálták a műsorokat, narrátoros hangalámondás volt a filmek alatt. Miután az HBO műholdra került, megszűnt a kazettás terjesztés, és a hangalámondást is felváltotta a szinkronhang.

Ma már a kábeltelevízió társaságok általában külön csomagban vagy prémium csatornaként forgalmazzák az HBO műsorát, és az [HBO Magyarország]? kínálata mára a digitális rendszereken az HBO MaxPak csomagban már 5 mozicsatornát tartalmaz (HBO, HBO2, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax2). Az 5 csatorna mellett bizonyos szolgáltatoknál két extra szolgáltatás is előfizethető: HBO HD (az HBO csatorna nagyfelbontású adása) és az HBO On Demand (az HBO házi filmtára).


Az HBO csatornák célközönsége általános, a különböző műsorok az egész család számára kínálnak minőségi szórakozást.

Az HBO [kommunikáció]?jának elsődleges célja az előfizetés iránti igény felkeltése. Előfizetni a szolgáltatásokra a televíziós (kábel, műholdas, [IPTV]?) szolgáltatoknál lehetséges, a csatorna kínálat szolgáltatónként változhat.

 Egyéb adatok:

Információk a csatornákról és szolgáltatásokról: http://www.hbo.hu/Channels.aspx.
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta