Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Google AdSense
Verzió: 3  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2011-04-10 12:25:07
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A Google AdSense azon az adott [weboldal] tartalmához szorosan illeszkedő [reklám]hirdetéseket jeleníti meg, amelyekre előfizettek a [Google Adwords] rendszerben. Az egyes weboldalak tulajdonosai döntenek arról, hogy a Google hirdetéseit feltűntetik-e oldalukon (amennyiben feltűntetik, meghatároztatják a [reklámeszköz]ök méretét, színét, elhelyezkedését, változási gyakoriságát.), melyért cserébe részesülnek a kattintások után járó profitból ([pay per click]). A Google ügyel arra, hogy ezen hirdetések megfelelő módon különüljenek el a weboldal tartalmától és ne tévesszék meg az oldal látogatóit.


A Google AdSense [ad network] a hozzá csatlakozó [publisher] (azaz online kiadó, online médium) adott [weboldal]ának tartalmához szorosan illeszkedő [reklám]hirdetéseket jelenít meg, a Google keresőmotorjára támaszkodva és így kulcsszó alapon vizsgálva az oldalak tartalmát, amely kulcsszavakra megjelenést vettek a hirdetők a [Google Adwords] rendszerben.

A weboldalak tulajdonosai döntenek arról, hogy csatlakoznak-e a hirdetési hálózathoz, azaz a Google hirdetéseit megjelenítik-e oldalukon (meghatároztatják a [reklámeszköz]ök méretét, színét, elhelyezkedését, változási gyakoriságát), melyért cserébe részesülnek a kattintások után járó profitból ([pay per click]). A Google ügyel arra, hogy ezen hirdetések megfelelő módon különüljenek el a weboldal tartalmától, és ne tévesszék meg az oldal látogatóit.


  

 

Az AdSense-ben szöveges hirdetéseket, display hirdetéseket ([web banner]eket), illetve videóhirdetéseket meg lehet jeleníteni. A Google az Adwords rendszerében ezeket a reklámfelületeket CPC vagy CPA alapon árazza.

A Google a publisher-ektől nem követel meg kizárólagosságot, viszont néhány versenytársának elhelyezését tiltja a rendszeréhez csatlakozottak számára.Kapcsolódó linkek:

Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta