Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Egérkövetéses honlapvizsgálat
 
Az elsősorban honlapok használhatóságának tesztelésére alkalmazott piackutatási módszer fókuszcsoport és mélyinterjú keretében is végezhető. A résztvevőket a honlap megtekintésén túl különféle feladatok elvégzésére kérik meg a [website]?-on, amelyek a honlap témájától és a megbízó igényeitől függően nagyon sokfélék lehetnek; például egy termék megrendelése, hírlevélre feliratkozás, információ keresése, stb. Az egér által bejárt útvonalat mindeközben egy speciális [szoftver]? rögzíti. A flash-be generált eredményeket a megfigyelést követően kutatók elemzik ki.
 
A játékos feladatmegoldást követően a résztvevők a moderátor segítségével megbeszélik a tapasztalataikat, a honlap használata során felmerült ötleteiket, pozitívumokat, esetleges nehézségeket. A tapasztalatok szerint az egérkövetéses vizsgálattal kombinált fókuszcsoportos beszélgetések során nagyon sok használható új ötlet és javaslat születik, a módszer alkalmazásával világossá vállnak a honlap kritikus pontjai és esetleges problémái.
 
Honlapok tesztelésére és vizsgálatára alkalmazható módszerek: www.nrc.hu/szolgaltatasok/honlap
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta