Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A coach szó edzőt jelent. Ahogy egy edző a sportban kihozza a legjobbat a versenyzőjéből, úgy egy „üzleti edzőnek” is az a dolga, hogy segítse és a legjobbat hozza ki ügyfeléből.
A coaching-ra nincs egy meghatározott definíció. A coaching nem képzés, nem tanácsadás, vagy terápia. Ebben minden coaching egyet ért.
A coaching az üzleti, modern formájában az 1980-as években született és azóta is folyamatosan fejlődik.


A coaching területei:

  • Life coching, vagyis életvezetési coaching: itt az értékek tisztázása, a célok kitűzése, a a jövőkép meglátása a cél. Ez segít abban, hogy sikeres, kielégítő és teljes életet éljen a a coachingolt.
  • Business coaching: a vállalat tulajdonosát, menedzserét támogatja abban, hogy a lehető leghatékonyabban végezze a munkáját, átlássa a részleteket, a beosztottait fejlessze, valamitn hogy egyensúlyt teremtsen a magánélet és a munkahelye között. Klasszikus business coaching témák: asszertivitás, burnout, delegálás, döntés, időgazdálkodás, karrier, konfliktuskezelés, motiválás, networking, önbizalom, önismeret, Personal Brand, stressz
  • Executive coaching: ez a vállalati vezető munkahelyi életére koncentrál.


A szócikkhez társított címkék:
cég , coach , képzésPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta