Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


"Színbontott (levilágított) filmekről fotótechnikai eljárással készített, a color nyomtatás színhelyességéhez szükséges ellenőrző >>nyomat<<."

 

Forrás

www.advertisz.hu

 

"Régen a nyomdákban - hogy a készterméket még gyártás előtt ellenőrizhessék - külön próbanyomógépek voltak. Hogy ennek a megoldásnak a lassúságát és költségességét enyhítsék több cég is ún. próbanyomat helyettesítő eljárásokat fejlesztett ki. Ezeket magyarul próbának, angolul proof-nak(bizonyíték) hívjuk. Ezek közül az egyik a DuPont cég által kifejlesztett Cromalin, de ilyenek még a Fujifilm ColorArt (mi többek közt ezt alkalmazzuk), az Imation Matchprint, az Agfa Pressmatch dry stb. Tehát a Proof (prúf) egy gyűjtőfogalom, aminek egyik fajtája a Cromalin. (A Cromalint a köznyelvben - egyébként tévesen - a proof szinonímájaként is használják.) Ezen eljárások közös jellemzője, hogy a nyomdai filmből kiindulva (vmilyen fotókémiai úton) színkivonatokat hoznak létre, melyeket összelaminálnak. Ez a technológia egy-két éven belül szinte teljesen meg fog szűnni.

 

Manapság a nyomdai filmet sok helyütt felváltotta a közvetlen nyomólemez készítés (CtP), ezért itt a hagyományos proof (szokták még analóg proof-nak is hívni) előállításának lehetősége megszűnt. Többek közt ez hívta életre a digitális proof-okat, melyek egy színes nyomtató, mérőműszer és speciális [szoftver]? segítségével - de az asztali nyomtatóknál sokkalta szigorúbb színkezelési feltételeknek eleget téve - képesek színhelyes próbát előállítani." (...)

 

Forrás:

www.reactor.hu
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta