Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az Android az Open Handset Alliance által fejlesztett alkalmazás, amelynek célja az internet adta lehetőségek nyitott platformú alkalmazása a mobiltelefonokon. A mobil eszközökre teljes körű szoftvermegoldást biztosít, ez magában foglalja az operációs rendszert, a middleware-t és az egyéb kulcsfontosságú mobil alkalmazásokat.

Fejlesztői fontos szempontnak tartották a megalkotásakor, hogy felhasználóbarát és rengeteg hasznos funkcióval felszerelt felületet hozzanak létre a mobilozók számára. Az Android nyílt forráskódú Linux kernelre épül, és ezen felül még alkalmaz egy virtuális gépet is, aminek az a célja, hogy a lehető legjobban optimalizálják a memória és a hardver erőforrásokat mobil környezetben. Mivel az Android nyílt forráskódú, így szabadon terjeszthető, ez által lehetőség nyílik az új és korszerű technológiák létrehozására.

A még nagyobb felhasználói élmény biztosítása érdekében lehetőség van a világhálón, és a felhasználó mobilkészülékén található adatok összehangolására. Emiatt például könnyedén lokalizálhatjuk a telefonunkat, vagy akár kapcsolódhatunk is más eszközökhöz.
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta